Anna van Hannover

Prijs per gids

Hoe kwam de Britse prinses Anna (1709-1759) uit het huis Hannover in Leeuwarden terecht? Een markante en geleerde vrouw die veel invloed had, ook in Friesland. Wat weten we van haar en wat is er nog van haar te zien in Leeuwarden?

Reserveren
Voor het reserveren van een gids klikt u op ’toevoegen aan winkelwagen’. De gids kan maximaal 20 personen meenemen. Is de groep groter, dan zijn er meer gidsen nodig en kunt u het aantal verhogen.

50.00

Beschrijving

Hoe kwam de Britse prinses Anna (1709-1759) uit het huis Hannover in Leeuwarden terecht? De jaren van haar Engelse jeugd en opvoeding waren zwaar voor haar. Ze trouwde met de Friese stadhouder Willem Karel Hendrik Friso (later Willem IV). In Leeuwarden beleefde ze vervolgens gelukkige jaren. Ze was een bijzondere vrouw: ambitieus, kunstzinnig, bovenal muzikaal (speelde klavecimbel in haar orkest), ze schilderde en beeldhouwde. En ze was geïnteresseerd in literatuur en politiek. Ze kende wel zeven talen. Een markante en geleerde vrouw die veel invloed had, ook in Friesland. Wat weten we van haar en wat is er nog van haar te zien in Leeuwarden?

De start is in De Waalse Kerk, Grote Kerkstraat 222. De wandeling met vertelling duurt ongeveer 1,5 uur.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Anna van Hannover” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *