Highlights

Prijs per gids

Het mooiste van Leeuwarden

‘Wat een mooie stad is Leeuwarden en wat een rijke geschiedenis’, horen we als gidsen vaak. Deze wandeling laat je al die hoogtepunten zien.

Wil je eens een kijkje nemen in of bij het hof van de voorouders van koning Willem-Alexander? Ben je nieuwsgierig naar de verhalen bij de monumenten, de grachten, de groene tuinen en de oplopende terpenstraatjes? Een ervaren stadsgids neemt je graag mee langs de mooiste hoogtepunten van deze 800 jaar oude stad.

De wandeling begint bij de Oldehove en duurt ongeveer anderhalf uur.

Reserveren
Voor het reserveren van een gids klik je op ’toevoegen aan winkelwagen’. De gids kan maximaal 20 personen meenemen. Is de groep groter, dan zijn er meer gidsen nodig en kun je het aantal verhogen.

50.00

Beschrijving

De hoogtepunten van de binnenstad van Leeuwarden

Bewonder de Oldehove, het stadhuis, de kanselarij en andere fraaie gebouwen. Laat je verrassen door de verhalen over Leeuwarden. Slenter door de oude straatjes, pleinen en verborgen steegjes in de binnenstad. Ervaar onder leiding van je gids nog veel meer hoogtepunten uit de geschiedenis van de stad Leeuwarden.

Wandel met een van onze enthousiaste en deskundige gidsen mee door de oude binnenstad van Leeuwarden. De tocht gaat onder meer langs het Princessehof, de Waag en de Grote Kerk, maar ook langs andere historische hoogtepunten in de binnenstad. Ontdek verrassende steegjes en gezellige straatjes. Bewonder de vele monumentale gebouwen en andere monumenten. Luister naar verhalen over verdwenen grachten, weggestopte kelders, brugjes en overkluizingen. Wat is de betekenis van sommige vreemde straatnamen? Maar ook meer recente wetenswaardigheden komen aan bod. En welke ‘wilde’ plannen in de binnenstad zijn gelukkig niet uitgevoerd? Een interessante wandeling die je veel vertelt over de fraaie binnenstad van Leeuwarden.

De wandeling begint bij de ingang van de Oldehove en duurt ongeveer anderhalf uur.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Highlights” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *