Vaste dagen en tijden van deze wandeling

Elke zaterdag en zondag om 13:30 uur (tot eind oktober).

Startpunt
Historisch Centrum Leeuwarden (HCL)
Aanmelden
Op deze website via de kalender.
Prijs
€ 5,00 per persoon, contant te betalen bij de gids

Bent u geïnteresseerd in een ander thema, of wilt u een stadswandeling doen met een ‘eigen’ groep? Kijk dan ook eens bij onze groepstours. Op die pagina kunt u ook vragen om een wandeling op maat, bijvoorbeeld door het Rengerspark en over de oude Stadsbegraafplaats.

Het mooiste van Leeuwarden

‘Wat een mooie stad is Leeuwarden en wat een rijke geschiedenis’, horen we de deelnemers van deze stadswandeling vaak zeggen. En terecht: deze wandeling laat het mooiste van Leeuwarden zien. Ontdek de stad met een ervaren gids die veel vertelt over de geschiedenis van Leeuwarden.
Een verrassende wandeling voor bezoekers én inwoners van Leeuwarden, die vaak verbaasd zijn over de rijke historie van de hoofdstad van Friesland.

We wandelen door de binnenstad, waar alle hoogtepunten op zo’n tien minuten van elkaar liggen. Heerlijk compact bij elkaar. We zien hoe de stad is ontstaan op drie terpen en bekijken de scheve Oldehove. U hoort verhalen bij monumenten, grachten, de groene tuinen en de oplopende terpenstraatjes en natuurlijk over de sporen van de voorouders van koning Willem-Alexander. Een deskundige stadsgids vertelt u hierbij over het interessante verleden en heden.

De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en eindigt tussen de winkels en terrassen van de binnenstad.

aanmelden

Meld u minimaal 2 uur van tevoren aan, dus uiterlijk om 11.30 uur.

    • Vul uw gegevens in en u krijgt van ons per mail een bevestiging OF
Totale kosten:

5.00